Страница 1 от 1

Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пет Авг 22, 2014 10:06 pm
от menace4
http://tappedout.net/mtg-decks/pili-pal ... crow-king/
за момента това надрасках, бройките не са точни, не са донагласени.
Искам да попитам, как това би станало modern-competitive?

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Съб Авг 23, 2014 9:38 pm
от Ater_Animus
Първото нещо, което ми прави впечатление в дека ти са 4-те Reflecting Pool-а като част от мана базата ти. Reflecting Pool-а е яка карта. Но с цял Playset просто си представям ръцете, който трябва да мълиганваш, защото имаш точно 2 или 3 земи и всичките са Reflecting Pool-ове... Разбирам те идеално ако не ти се дават пари за Misty Rainforest-и. Той единия в момента струва почти колкото целия ти дек. Но има и други добри алтернативи като Filter Land-овете (Flooded Grove), който влизат Untap-нати и ти помагат добре с Mana Fixing-a. Примерно да си оставиш 2 Pool-a и на мястото на другите 2 - да сложиш Flooded Grove-ове ми изглежда като не лош Update.

Deck-a ти иначе има интересен Combo Engine, за който не се бях сетил. Не знам колко добре се представяш с него на Modern FNM-тата. Но картите, които ми бият повече на очи са следните:

* Telemin Performance това задължително бих го играл по-скоро в Sideboard-а. Не мисля, че ще има кой знае колко Creatureless Deck-ове като Storm при нас. А принципно не е толкова яко да платиш 5, за да вземеш нещо от дека на лошия.
* Llanowar Elves - тея бих ги направил Birds of Paradise-ове. Bird-овете отдавна не са от скъпите карти. А факта, че генерират и синя мана може да е ключов за теб.
* Sage of Epityr - тея са ми малко странни. Разбирам, че можеш да ги използваш с Grand Architect за ранна акселерация. Но някак си имат твърде малко Utility в тях. Особено като използваш карти като Commune with Nature и Commune with the Gods или карти с Transmute, за да си търсиш нещата. Не знам дори до каква степен са крайно нужни за дека ти, за да им се търси заместител. Но първия такъв, за който се сещам е Coiling Oracle. Пак е син. Пак е сравнително евтин. И Advantage-а, който ти генерира е истински, а не само Library Manipulation.
* Unsummon - това също ми изглежда доста Random като избор. Разбирам Apostle's Blessing като вид Protection, тъй като той пази и от неща, които са Cannot be countered. Обаче от Unsummon-а някак си предполагам, че би трябвало да има по-добри алтернативи. Vapor Snag не е за теб, тъй като Life Total-а на опонента ти рядко е релевантен. Както и доста често просто ще пазиш твоите човечета от Board Wipe с това. Но наистина се надявам да има по-добра Print-ната карта в Modern от това. Withstand Death е версия за това, тъй като те пази от Board Wipe-овете, от които Apostle's Blessing просто не може. Но пак не ми изглежда като някаква солидна карта. А всичките по versatile неща, за които мога да се сетя като Simic Charm струват 2 мана.
* Gitaxian Probe - на мястото на тея бих пробвал по-скоро Serum Visions-ите, който сам си сложил в Maybe Board-a. Имаш 15 едно дропа. Като 5 от тях би ги играл предимно, за да си пазиш Creature-ите. Просто качествен Library Manipulation ми изглежда много по-важно от колкото просто да си изтъняваш дека за две живот.

Win/kill condion-ите също ми е любопитно дали работят добре в този вариант.

Sideboard-a има нужда от сериозна преработка. Но за това си трябва и бая тестване. Тея карти тука ми допадат като опция - Autumn's Veil, Dispel, Savage Summoning като малко се чудя за
Mizzium Skin-а. Бих се замислил също така и за опциите за Spell Pierce-ове, Spellskite-и (Creatue Card + Protection + Aggro Delayer), нещо, което да кара дека да не разчита само на единия Main Board Lightning Serpent срещу Leyline of Sanctity и може би някакъв Sideboard, който да оправя проблемите мачове, а не просто да е допълнителна форма на Protection.

Random мислите, който ми влезнаха в главата, след като видях Decklist-a, който си постнал. Не ги приемай много на сериозно.

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2014 1:10 pm
от menace4
Мерси за съветите, ето малък ъпдейт:
http://tappedout.net/mtg-decks/25-08-14-combo-test/
Бях се ориентирал към крийчър спелове, за да може лесно да бъдат намерени, и ето резултата: според мен е сравнително надежден.
В момента има alternative win-con: mindshrieker като beatstick ;D
Иначе сейдж-овете са сравнително добри, и по-скоро за мен факта е, че ги имам. Стават за мана от архитекта, блокъри и дискард.
Койлинг оракъла наистина е добър, като го намеря ще ги заместя.
Мислех за защита mizzium skin, но в крайна сметка реших postmortem lunge, тъй като ми дава доста добра защита от гадости и се използва добре с fauna shaman-a.
Sideboard мисля noxious revival, autumn's veil, skill borrower, mizzium skin, spellskite/Kira, Great Glass-Spinner

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2014 1:47 pm
от venski
Можеш ли да обясниш каква ти е идеята с картите с transmute? Да си намираш парчетата от комбото? Това не прави ли нещата много много бавни? Според мен наистина можеш да замениш някаква комбинация от 4 от тях със Serum Visions, който ти позволява да ровиш 3 карти в дълбочина за само 1 мана

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2014 3:03 pm
от menace4
Идеята ми беше, че те правят комбото надеждно, а и muddle the mixture е гд хубав каунтърспел, а и с трансмюта търся и win-con -овете, но примерно мога да махна 2 дрифта и може би един или два мъдъла за серум вижънс-а

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2014 3:43 pm
от venski
Горе-долу това беше и моята идея.

Muddle-а не изглежда лош, въпреки че спира предимно неща, които пречат на твоето комбо, а не помага да пречиш на лошите.

0/5 defender-а от друга страна ми изглежда тотално безмислен. Единственото му приложението което виждам (освен да ти рови за архитект) е да спира клика и resto ангел. Не че такова приложение не е релевантно, но ми се струва че ти искаш по-скоро рано да си развъртиш нещата от колкото да седиш и да се пазиш дълго време.

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Авг 25, 2014 7:55 pm
от menace4
Уел, за да преча и ровя вкарах remand, и сега общо взето почвам да търся картите за да тествам дека петъците ;д
За момента най-проблемно ми е агрото и затова бях мейнборднал фог ;д

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 04, 2014 10:03 pm
от menace4
http://tappedout.net/mtg-decks/pili-palas-revenge/

Ето го едитнато, но моля за малко помощ, тъй като имате повече опит:

1.Заслужава ли си да вкарам и второ комбо, тъй като duskmantle guildmage ми е win-con за пили-палата, и направо да го направя малко по-reliable със mindcrank? Така грижата ми е, че ще трябва да го направя трицветен дек, да се охарча бая, но това настрана, и/или да дигна мана бройката за сметка на нещо.

2.Струва ли си да сменя commune with nature с tracker's instincts, заради флашбака и това че ги слага в грейва, помагайки на postmortem lunge

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 04, 2014 10:16 pm
от johnny_combo_player
Най-casual comboto e Mind Crank + Bloodchief Ascension

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Пон Сеп 08, 2014 11:30 am
от menace4
За текущото комбо с архитекта добавих Generator Servant; мисля че ще ускори комбото доста, а според вас?

A относно crank-ascension-guildmage-pili-architect онова мисля да го направя отделен дек и да видя как ще се получи

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 25, 2014 11:29 am
от menace4
Темата е за триене, зеленото не е перфектения за мен цвят

Re: Хелп малко - U/G combo

МнениеПубликувано на: Чет Сеп 25, 2014 12:15 pm
от venski
темата може да е приключена, но не виждам повод да бъде трита. има идея в дека и някой може да го хареса докато разглежда форума :)