Limited League 2 кръг А група 1ви

Всичко за най-важния лимитед турнир в България

Модератори: magiclunatic, Ste, Dreamfall, GB

Limited League 2 кръг А група 1ви

Мнениеот JohnyWalker на Нед Юни 25, 2017 8:09 pm

Група А, седях между Ники Рашков (отдясно) и Бончо (отляво). Свърших на първо място със загуба само от Рашков (6:1).

Почнах драфтът със Binding Mummy. В бустера имаш само още Bone Picker, нямаше смислена друга бяла карта и реших, че искам да пробвам зомбита (не стана). Ники ми пусна Prepare // Fight, който отказах да взема и прибрах Cast Out. На трети бустър взех Time to Reflect пред доста по-безопасни карти, но още се виждах със зомбита. След което този филм приключи внезапно и повече не видях зомбита в първи бустър. На 4-ти пик взех Minotaur Sureshot, на 5-ти Trueheart Twins и си казах, че поне бяло-червеното е отворено. И този филм приключи и на 6-ти пик взех Grim Strider. Накратко първите ми 6 пика бяха 3 бели, 2 червени и една черна карти, които не играх. На 7-ми пик ми дадоха Hooded Brawler (което ми показа светлината кой е моят цвят ако и да не исках да играя зелено поне веднъж), след което на последните пикове взех Greater Sandwurm и Shed Weakness. Накратко след първи бустер не знаех какво ще играя.
На втори бустър отворих Liliana's Mastery (foil) и реших, че съм зелено черно. След което взех Mouth // Feed, Decimator Beetle, Destined // Lead и разни доста сносни същества.
На трети бустър взех Cartouche of Strength последван от Cartouche of Ambition и още един Cartouche of Strength, май Shefet Monitor (този не съм сигурен дали не беше във втoри бустър), след което на края на бустера получих и Naga Vitalist (койтo ми трябваше много, а и си го теглех редовно).
Интересена подробност беше, че в третият бустер, който отворих освен зеления картуш имаше още Scaled Behemoth, черен картуш, Lord of the Accursed абе беше пълен с карти, които исках да взема и се почудих кой е правилният пик.

Festering Mummy
Naga Vitalist
2 х Bitterblade Warrior
Hooded Brawler
Ornery Kudu
Pouncing Cheetah (беше учудващо добра в свят с картуши и червени хейстъри)
Watchful Naga
Quarry Hauler
Colossapede
Decimator Beetle
Shefet Monitor
Greater Sandwurm


Cartouche of Ambition
2х Cartouche of Strength
2х Destined // Lead
Mouth // Feed
Shed Weakness
Lay Bare the Heart (много съм доволен от тази)
Liliana's Mastery
Unburden

9 Forest
8 Swamp

Не съм вярвал, че ще съм 6-1 с драфт в който не играя първите си 6 пика, но явно става.

1ви кръг Християн Иванов бяло-зелено 2:0
Доста интересни игри, но вече не помня коя какво се случи и е напълно възможно да смесвам елементи от двете игри.. Първата игра ме плесна за 4, после за 8 с 1-2 същества дето не помня в комбина с Tah-Crop Elite и като цяло беше напред. После сложи един -1/-1 каунтър на елита (не помня как и защо), аз го доубих с Quarry Hauler. Той се тап-аутна за нещо аз си изиграх Destined // Lead и му събрах борда, след което го и убих. Изигра ми мисля и Scaled Behemoth (или може би беше следващата игра?)
Втората игра, ме боцкаше в един Unwavering Initiate, който заплашвах всеки път, че му е за последно. Той имаше и Edifice of Authority. Дискарднах му последните 3 карти (които бяха доста хубави - Cast Out, Gust Walker и още някакво същество). После наредихме същества, които се гледаха. Аз изтегни допълнителни карти с Mouth // Feed и в крайна сметка това се оказа достатъчно.

2ри кръг Никола Рашков черно-червено 0:2
Имаше минотаври с Neheb, the Worthy, Bone Picker (който беше MVP срещу мен).
Би ме 2 игри, в които единствено помня, че първата имах две същества с 2 зелени картуша, които не бяха най-доброто срещу Bone Picker със черен картуш.
Втората можеше да ми дискардне Liliana's Mastery с Миазмик Мумия, но не го направи. После реши да не ме доубие когато можеше и имах един ход в който можех да изтегля черен картуш и да се върна в играта. Не го изтеглих и умрях от Bone Picker. Като цяло имах тъпи ръце, Bone Picker беше сериозен проблем за декът ми без много отговори за летялки с изключение на картуши, които срещу deathtouch не са много добри...

3 кръг Стамболиев червено-бяло 2:1
Имаше Onward // Victory, Oketra's Attendant и асортед комони.
Първата му наредих борд, удрях го за все повече, и от отчаяние се принуди да даде на един Emberhorn Minotaur Onward // Victory та да ми убие Greater Sandwurm. В крайна сметка победих.
Втората, направих гупоста да не му изиграя Destined // Lead при положение че вече обясних че имам проблем с флайъри особено с такива дето може да получат double strike и двоен power. Както и да е, 2 хода по-късно си изтегли 6-тата земя и ме уби с Onward // Victory по летялката си.
Третата свалих черен картуш бързо, почнах да печеля живот след което наредих борд и го убих.

4 кръг Бончо черно-чeрвено 2:1
Разменихме по една игра за която като си гледам записките явно първата съм му изиграл Destined // Lead, а втората явно ме е набил за норматив без да му взема живот.
Третата игра имаше една черна мана което му забави развитието, в крайна сметка наредихме борд и двамата като моят беше с една идея по-големи същества. В крайна сметка след дълга игра останахме с 1-2 същества и все пак бих. Буквално бяхме си рзменили и избили всичко по масата и въпросът беше кой ще изтегли по-големи и повече същества (а и аз бях на доста повече живот от него).

5 кръг Димитър Еринин зелено-червено 2:0
Първата игра беше направил мълиган (май) и впоследствие видях (посредством Lay Bare the Heart на втори ход), че беше запазил 4 земи с Crocodile of the Crossing и Vizier of the Menagerie. Аз също бях запазил доста бавна ръка в големи зелени същества и черен картуш, на който разчитах да си върна евентуално загубеният живот ако ме агрира бързо. Дискарднах му Везира, той свали Watchful Naga, плесна ме веднъж с крокодила, (между другото доста добре си ги теглеше, като изтегли 3 помпалки + electrify след като му видях ръката с Lay Bare the Heart), после сложих черен картуш на Shefet Мonitor и почнах да печеля сериозни количества живот. Накратко въпреки доста добрия дроу му свършиха силите срещу постоянно растящият ми борд и спечелените 15 живот.
Втората свали зелен бог, който задържа нещата за малко докато наглася поредната победа от Destined // Lead. Дадох му повече време от необходимото, но ръката ми беше пълна и не исках да стане фал (а и нещо бях блокирал).

6 кръг Иван Говедаров синьо-червено 2:1
Първата спечели зарчето и ме агрира брутално с 1 дроп (дето дава хейст на последващите) в 2 дроп, 3 дроп, 4 дроп. Имах страхотна ръка, но просто не доживях да си я изиграя. Вкарах един Dune Beetle от сайдборда.
Втората и третата имаше бавни ръце, по-точно ужасни ръце. Опитваше се да оказва съпротива с един Shimmerscale Drake и един Vizier of Tumbling Sands да го ънтапва ама не се получаваше да ми направи 20 демидж с Дрейка само. Третата игра му дискарднах и един от малкото спелове, които беше изтеглил та свърши с 4 изиграни такива. Абе беше тъжно (за него).

7 кръг Александър Каралеев бяло-черни зомбита 2:0
Първата игра изиграхме разни същества, след което изиграх Decimator Beetle и бих практически само с нея.
Втората той имаше само черна мана с бели същества в ръката и бих.
Последна промяна JohnyWalker на Нед Юли 02, 2017 5:06 pm, променена общо 7 пъти
JohnyWalker
Emrakul, the Aeons Thorn
 
Мнения: 1670
Регистриран на: Сря Фев 04, 2009 2:18 pm

Re: Limited League 2 кръг А група 1ви

Мнениеот johnny_combo_player на Нед Юни 25, 2017 8:57 pm

JohnyWalker написа:Не съм вярвал, че ще съм 6-1 с драфт в който не играя първите си 6 пика, но явно става.

Те като ти ги подават тамън няма голяма драма в това :mrgreen: Понякога биеш и без да отвориш Синеок бял дракон :!:
Виж пичага , препоръчвам ти да отидеш на курва, че май отдавна си на сухо, да ти помогне жената, а не да ми се правиш тука на девата от света гваделупа,която помага на всички и дава "безценни" съвети.

Изображение
Аватар
johnny_combo_player
Infernal Spawn of Evil
 
Мнения: 7424
Регистриран на: Сря Фев 04, 2009 8:56 pm
Местоположение: Софето

Re: Limited League 2 кръг А група 1ви

Мнениеот JohnyWalker на Нед Юли 02, 2017 1:01 pm

Добавено и описание на мачовете.
Нека да призова и останалите участници да понапишат нещо, все пак това е идеята на цялото занимание.
JohnyWalker
Emrakul, the Aeons Thorn
 
Мнения: 1670
Регистриран на: Сря Фев 04, 2009 2:18 pm


Назад към Лимитед Лига

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта