Assorted Greedy Plays

Събота, 10 Март 2012 09:58 Автор: 
Assorted Greedy Plays

Добър ден на всички фенове на Овчакупелската школа. Реших да такна едно репортче за Лимитед турнира в Нови Сад, който полазихме една ударна група през уикенда. Отново ще съм скучен и няма да коментирам нон-маджик стъф , понеже гусин администратора ще вземе да ме модерира.  Плюс това г-н Камен Каменов не спря 3 дена да туийтва и да снима.

Отварям никак нелош пул. Може да се играе бяло-черно с червен сплаш за фойл воле и [c]Blasphemous Act[/c]. Подавам го на македонското „про“ Самoил и той ми дава особено интересен пул. Гледам в синьото има 2 [c]Soul Seezer[/c] (бавна и тъпа карта, според мен). Има обаче [c]Back from the Brink[/c] и “So many corpses , so little time” стареца. Капитан Ясен прелетява до прозореца и ми казва, че [c]Lingering Souls[/c] е безумна карта и да не се лигавя с това синьо, щото няма други яки карти. Моментално преминавам към билдването на черно-бял дек защото виждам солидни бели карти, марков римувъл, споменатия [c]Lingering Souls[/c] и бомба Демон (Бел. ред.: [c]Reaper from the Abyss[/c]). Поглеждам червеното и веднага си бодвам  2 [c]Burning Oil[/c] и [c]Harvest Pyre[/c]. Гледам за амулет при артефактите и ми проква. Слагам си хитра лисица, че имам много точки в дека, слагам и 3/3 спирит +0/+1 (Бел. ред.: [c]Gallows Warden[/c]) да се пазим от кърс,  2 [c]Selfless Cathar[/c], защото тая карта е супер яка. Рандъм флайъри и животни с фърст страйк и 1 каручка. Сите друго е римувъл. Мисля 10 минути какво да кътна, защото искам да играя 17 земи. Сърце не ми дава да кътна нищо и решавам да цъкам 41 карти.

Ето го дека:

 NoviSadPool

Първи кръг:
Понеже много рядко играя дек със 17 земи и амулет, ме е страх да не се флуудна. Разбира се, става точно това. Кийпвам 4 земи и тегля още 5 отгоре. Дисипейтват ми [c]Mausoleum Guard[/c], лошия реди U/W летялки. Вече му се види краят, но той не се възползва от временното си надмощество. Топдекнах мазно първо каруца , после Демон и младенецът вече нямаше борд. Вече виждам как ще го убивам, когато ми изиграва [c]Increasing Confusion[/c] за 7. Броя си картите, виждам,  че ако изтегли земя съм мартаж и нападам со све. Той не тегли и почваме втората. В нея го прегазих подобаващо с втори ход гул, трети ход [c]Lingering Souls[/c], четвърти ход [c]Mausoleum Guard[/c] и после 4 римувъла по неговите животни.

Втори кръг:
Някакъв рандъм гай беше, първата си го полазвам доволно и му убивам блокърите. Третия му изигран спел беше митичен дракон, аз си го взех с [c]Death's Caress[/c] и той си събра картите. Втората кийпнах овчакупелска ръка от трите цвята, [c]Lingering Souls[/c], амулет и 2 ремувъла. Кървнах се като жувотно, тоя си писа сам 0-2, подписа и бега. Сте и Самoил до нас са сложили по четири земи в първата игра... Отивам да гледам на Камбата 5-цветния контрол. Сигурно им е било много сухо на противниците –„ех,  тоя играе U/G дек... хммм... за какво е тоя Swamp? AAA!!! Mountain и Оливия!”

Трети кръг:
Тоя мач мога и в София да го играя... Лафиме си с Камбата и почваме. Гледам, фиксна се с маната и очаквах Оливия на 4-ти ход. Ънтапвам и в игра имам [c]Selfless Cathar[/c] и 3/2 [c]Highborn Ghoul[/c]. Той има Оливия и 2/3 летяща гад. Саквам катара , [c]Tragic Slip[/c] по Оливия и [c]Bonds of Faith[/c] на флайъра му. Един 3/2 грифон по-късно Камбата нямаше отговор и си взе. Втората беше доста дълга, пак му убих Оливията. Той изигра маса паяци, но пак щеше да си земе. Нападаше ме с една точка и аз си пусках. В един момент вече имах демон и си викам – „дай да блокирам - да видя какво толкова ще ми изиграе, поне ще му убия 1 животно”. Той играе, разбира се, 2/3 morbid,  дето връща (Бел. ред.:  [c]Woodland Sleuth[/c]) и тегли 2/2 флайър, дето гледа 2 карти (Бел. ред.: [c]Tower Geist[/c]). Намира ваулта и почваме трета. Там не изтегли Оливия, аз се кървнах зловещо и така. Не помня много от тая.

Четвърти кръг:
Очаквано играя със Сте и още по-очаквано дроуваме, за да не се обърка нещо. Играем шест игри, от които той взима първите 2. До нас играе Митевият и се налива зловещо срещу някаква руса цев.

Пети кръг дроуваме с един много спрял македонец. Мислех да го нашия, само защото беше трети март, ама понеже разбрах, че ще цъкаме със сийлд-дековете в Топ-8 ме домързя. По-добре да им идва изневиделица, та отидох да скаутвам лошите и да гледам Митев и Камбата ще влизат ли. Миниънът играе със супер спрял тип без дек. Успява да се сцревне 2 игри като истински мъж, след като го е прегазил в първата. Камбата играе срещу особено дразнещ тип, види ми се педер. В крайна сметка си зима от Сорин и само аз и Сте влизаме в топа.

Четвъртфинал:
Спрелият тип, който би Камбата след сума мисплеи. Първата съм втори и кийпвам ръка без бяла мана, но с гул и римувълче. Изигравам 4 небели сорса. Лошия започна с [c]Loyal Cathar[/c], аз изиграх [c]Moan of the Unhallowed[/c] по някое време и му убивам следващия дроп. На 5-ти ход ми сложи кърс. Аз си гледам хитрата лисица и [c]Lingering Souls[/c] и си викам “Soon”. Дека деливърва бял сорс и играя лисугера. На следващия ход още една, за да сакна лисицата и да почвам със спиритите. Изтеглих и демон и си го пребих като куче. Втората беше адски тъжна. Спрелякът се сцревна на 3 мана и въпреки това ме уби по най-патетичния и омразен за мен начин - с Волтрон. Моят дроу беше всичките ми зомбита в дека + моун и [c]Tragic Slip[/c].Той изигра [c]Loyal Cathar[/c], сложи му [c]Bonds of Faith[/c], след това [c]Doomed Traveler[/c]-екипировката (Бел. ред.: [c]Avacyn's Collar[/c]). После, разбира се, слага [c]Blazing Torch[/c], да не би да блокирам и почва да навлиза. Не иска да блокира , което разбира се беше правилно. Аз имам грифон без двойна бяла и се налага да играя каруца на шести ход, понеже НЕ Е ЗОМБИ, та да блокира. Той играе [c]Burden of Guilt[/c], понеже какво друго да играе с три мана и аз си зимам! Решавам, че за първи път ще сайдна днес, за да не стават подобни фалове следващата. Слагам рандъм плашило (много по-импактно в следващия кръг - keep  on reading). Третата буквално му  срах на голото теме, защото много мразя да ме убиват с патетични плейове. Та му показах как се играе тоя формат:  turn 2 – [c]Gather the Townsfolk[/c], turn 3 – [c]Lingering Souls[/c], turn 4 – [c]Moan of the Unhallowed[/c]. Камба,  давай токенииииии! Turn 5 – [c]Selfless Cathar[/c], сак, [c]Tragic Slip[/c] по най-голямото ти животно и атака за много. Turn 6 - атака и демон след това. Turn 7 немаше…

Полуфинал:
Хм... Тоя мач май съм го играл вече... Печеля зара, ръката на Сте не е много агро и успявам да наредя приличен борд. Хмм... днес май не съм печелил зар... има нещо гнило. Тая игра изглежда прекалено лесна. Съдията ме привиква за момент далеч от масата. Показва ми, че нямам плашило мейнборд и аз се съгласявам. Веднъж да сайдна и да ми коства игра на полуфинала. Ако играех срещу маке или србин щеше да ми е кофти, но след като е Сте,  ми е абсолютно фара. Почваме да се ебаваме на мой гръб и да мешаме за другата. В нея си изтеглям целия ремувъл в дека. На Сте му е пределно ясно, че цъкам двe [c]Burning Oil[/c], понеже играхме сума игри в четвърти кръг. В един момент аз стискам само римувъл , а той няма как да атакува и сме дроу-гоу, като някакви контроли. Аз знам, че това е само добре за мене, понеже имам бомби за много мана. След няколко хода го убивам. Третата игра той мълиганна до 6 и аз пак имах ремувъл за ранните му дропове. На няколко пъти, ако беше изиграл примерно [c]Instigator Gang[/c], вместо [c]Russet Wolves[/c] можеше да стане игра. В крайна сметка не смогна на темпото и го убих. Извадих си плашилото и го фърлих некъде.

Финал:
Тука вече сме спокойни, щото сме боцнали парички и има профит. Аз си наемам самолет да летА,  пък кот доди. Тоя ме пуска пръв и мен вече ми е ясно, че ще мълиганна. След един мълиган кийпвам особено дедли ръка с 3 ленда и бизнес. Ако не мисна 4-тия ленд дроп мога да го агрирам много кофти. Играя turn 2 [c]Gather the Townsfolk[/c], turn 3 – прилеп. Имам [c]Moan of the Uhallowed[/c] и [c]Mausoleum Guard[/c] в ръката и ключово мисвам 2 пъти четвъртия си ленд дроп. В крайна сметка го оставям на 4 кръв преди да закрепи. Изиграл ми е [c]Fiend Hunter[/c], тапър (Бел. ред.: [c]Avacyn’s Priest[/c]), един [c]Tragic Slip[/c], един Диърли Ретардед  (Бел. ред.: [c]Dearly Departed[/c]), [c]Rebuke[/c] и [c]Skirsdag High Priest[/c]…  Втората беше повече от епична и както дебатирахме с кибиците после, имаше как и да я измъкна, но много се бях ядосал вече. Той започва с turn 2 [c]Skirsdag High Priest[/c]. Аз нямам много ранни дропове и играя [c]Galvanic Juggernaut[/c] на четвърти ход. Той играе [c]Fiend Hunter[/c] – без голяма изненада там. След няколко хода играе пак Диърли Ретардед. Аз слагам Демон след атака и убивам хай прийста и той прави демон на стака. Ънтапва и играе втори [c]Fiend Hunter[/c], след което атакува за 10 по въздух. В тоя момент аз почвам да се смея маниакално. Съдията съвсем самоуверено съобщава на рандъм кибик, че вече, разбираш ли, е 2-0 за србина. Аз ънтапвам и гледам борда и ръката си. Понеже вече мога да очаквам и трети [c]Fiend Hunter[/c], се отказвам от плана да дебна с 2/2 прилепа, който ще изиграя и да му *censored* (Бел. ред.: Съжалявам, ама няма как да го пусна) майката в блок-фазата. Това е Дефанзивен Грийди Плей, който Камбата би направил, както обсъждахме по-късно. Аз избрах Офанзивен Грийди Плей, включващ нон-мейнстрийм плейове като убиване на собствени животни. Атакувам с 2/2 зомби и го убивам с [c]Burning Oil[/c], Tr[c]agic Slip[/c] по [c]Fiend Hunter[/c]-а. Връщам Демона, end step убивам Диърли Ретардед и му пасвам хода. На сърбина му е сухичко, а на съдията дискомфортно, че ме е отписал отрано. Лекият малко наакан ми пасва хода. Тук вече започвам да правя сериозните глупости. Решавам да си убия и прилепа и да си върна Джъгърнаута. Лошият ънтапва и играе [c]Bloodline Keeper[/c]. Аз съм на 7 още от хода,  в който трябваше да умирам. Той е на 10 и има 5/5 демон и кийпъра. Аз имам 6/6 демона, Джъгърнаут и каруца. Решавам, че не искам да го чакам повече и завъртам всичко. По-пасивен плей тук сигурно ми печелеше играта, но, както всеки, дето е играл срещу мен, може да ви каже... НЕ СИ ПАДАМ ПО ПАСИВНИ ходове и съм супер грийди, защото никъде никога няма какво да се обърка! Той блокира Каруцата с 5/5 демона и подлага кийпъра пред моя демон ми. Играе [c]Burning Oil[/c] по демона и остава на 5. Ънтапва и тегли [c]Gather the Townsfolk[/c]. Играе го с fateful hour и Диърли Ретардед в гробището, което е равно на 5 2/2 солджъра. Ми евала лек, тегля, казвам „опитах се...“ и му подавам ръка. На пича чак му стана неудобно и започна да ми се извинява (явно много съм моунвал). Взимам да му видя дека и вече не ме е яд, защото не виждам как бих му взел трета, ако го бях добутал дотам. Има следното (Камбата ще каже и по-точно, ама все пак): 2 x [c]Gather the Townsfolk[/c], 2 x [c]Fiend Hunter[/c], 2 x [c]Midnight Guard[/c], 2 x [c]Tragic Slip[/c], 1 x [c]Skirsdag High Priest[/c], 1 x [c]Dearly Departed[/c], 1 x [c]Bloodline Keeper[/c], 1 x [c]Fiend of the Shadows[/c], 1 x [c]Rebuke[/c], 1 x [c]Victim of Night[/c], 1 x [c]Burning Oil[/c], 1 x [c]Dead Weight[/c], 1 x [c]Butcher’s Cleaver[/c], 1 x [c]Loyal Cathar[/c], 1 x [c]Traveler’s Amulet[/c], 1 x [c]Hellavault[/c].

Връщам му дека, той казва пак “Sorry, it’s a retarded deck”. Посочва Камбата , казва “It’s his fault” и едва ли знае точно колко е прав. Luhva, или поне си мисля, че този тип е Luhva, ми носи 60 евро и медал (ууууу соу бадас!). После той и Камбата ми взимат душата. Май ши стаам филмувъ звиздъ. Мен мъ не бръка т‘ва, аз само да си зема кинтити и да почна да си харча пак да си обикаям. Утре ще играя дек за трийси иляди леа, ма той не е мой и ни мъ бръка стиа да си свърша раотата... Отиваме да запиваме, та гледаме да си фанем такси за Банско или дринк енд драйв там кот доди. Цяла вечер спрягаме глагола „летА“.

За коментари, вижте темата: ТУК !

Евгени

banner
Септември 2019
П В С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Събития

Няма предстоящи събития