RTR - Set Review - WHITE

Понеделник, 08 Октомври 2012 01:39 Автор: 
RTR - Set Review - WHITE

След кратко забавяне по технически причини продължаваме с ревюто на бялото. То по стара традиция се очаква да е най-добрият цвят за лимитед. Да видим дали на практика е така и този път:


[ci]Angel of Serenity[/ci]

Angel of Serenity

Constructed - 8
Eто такива карти обичам аз! Макар и за седем мана, ефектът върху борда който има трудно може да е по-добър. Не маха картите за постоянно извън игра, но дори и да умре, все пак връща опонента поне ход, ако не и два назад. Ако случайно имаме два (един в игра и един в гробището) опонентът по-добре да има нещо с което разчиства гробищата, иначе предвиждам доста болка в неговото бъдеще.

Limited - 9
Няма много какво да кажем за тази карта. Трудно убиваема и с огромен ефект върху борда още в момента в който влиза, комбинирано с бърз часовник. Малко са нещата които бих предпочел да имам вместо нея, независимо от тройната бяла която изисква.


[ci]Armory Guard[/ci]

Armory Guard

Constructed - 1
Ако случайно искате да имате стена без Defender ... :)

Limited - 3
2/5 за четири мана не е нищо особено, още повече в издание доминирано от 3/3 същества. Дефанзивна карта малко по-голяма от стандартните 0/4 стени, но за сметка на това и малко по-скъпа.


[ci]Arrest[/ci]

Arrest

Constructed - 2
Още не мога да разбера, толкова ли беше сложно да репринтнат Faith's Fetters най-накрая. Друг подобен [c]Pacifism[/c] eфект надали ще види игра извън лимитед, Arrest не е изключение.

Limited - 7
За лимитед естествено е чудесен. Като всеки [c]Pacifism[/c] осмисля енчантмънт ремувъла на опонента (поне след сайдборд). [c]Faerie Impostor[/c] работи най-добре срещу него, но независимо от всичко това си остава един от най-добрите ремувъли в изданието.
По някаква странна причина вече е Uncommon, та не се надявайте да имате по повече от един много често.


[ci]Avenging Arrow[/ci]

Avenging Arrow

Constructed - 0
Може би 96-та година би бил играем, 16 години по-късно надали :)

Limited - 6
Макар и по-слаб от стандартните бели ремувъли, които убиват атакуващо създание, картата не е лоша. Oсобено когато опонентът има големи същества, които няма как да убием иначе. Слава богу не трябва задължително да направи поражения по нас, за да го убием.


[ci]Azorius Arrester[/ci]

Azorius Arrester

Constructed - 3
Надали ще види игра в стандарт, но в блок може и да го бъде (като част от някакъв бял агро дек).

Limited - 6
Макар и за две мана, картата е най-добра след четвърти ход. Просто Detain не прави особено много преди това. При правилно построен дек, не бих пропуснал да го изиграя и на втори ход обаче. Точно това е и хубавото на тази карта, че е релевантна по всяко време в играта, а не само на втори ход, какъвто е случая с повечето комън две-дропове.


[ci]Azorius Justiciar[/ci]

Azorius Justiciar

Constructed - 3
Както и горния - и тука има някакъв потенциал да види игра в блок като 1-2 бройки. Просто detain 2 е доста силно като за край на кривата. Виж ако беше малко по-голям от 2/2 можеше и да е доста по-вълнуващ.

Limited - 7
Картата е супер силна. Дори и временното арестуване на две същества може да реши всеки рейс в наша полза. Oще по вълнуваща, ако имаме как да си го преиграваме ( напр. [c]Faerie Impostor[/c]).


[ci]Bazaar Krovod[/ci]

Bazaar Krovod

Constructed - 0
Limited - 3
Не е много по-различна от [c]Armory Guard[/c], само дето струва и мана отгоре. Виж акo даваше +2/+0 картата щеше да е ОК, така както е в момента е доста близко до неиграема.


[ci]Concordia Pegasus[/ci]

Concordia Pegasus

Constructed - 0
Limited - 5
Добър начин да запълним кривата и да прокараме малко damage по въздуха. Спира голяма част от комън флайърите във формата. Хубаво е да не се налага да играем повече от една бройка:  все пак, малко игри се решават от атаки за по едно по въздух :)


[ci]Ethereal Armor[/ci]

Ethereal Armor

Constructed - 0
Limited - 1
Не мога да си представя в кой дек бих искал да имам точно това. Виждали сме и по-лоши аури със сигурност, но това не прави тази много по-вълнуваща.


[ci]Eyes in the Skies[/ci]

Eyes in the Skies

Constructed - 0
Limited - 6
[c]Midnight Haunting[/c] и за четири мана пак е добра карта. Тука като бонус можем да сложим 3/3 кентавър вместо втората птичка, което си е направо ъпгрейд в някои ситуации.


[ci]Fencing Ace[/ci]

Fencing Ace

Constructed - 2
Ако някой измисли дек с този, би трябвало в дека задължително да има и [c]Rancor[/c] или [c]Wolfir Silverheart[/c]. Дали няма по-добри начини за ютилизиране на тези карти е друга тема.

Limited - 5
Все пак е ъпгрейд спрямо 2/2 ванила, но в изданието има остра липса на екипировка. Има все пак няколко аури които могат да му бъдат закичени, но при всички положения, в издание пълно със стени и 3/3 кентаври, картата не е много повече от пълнеж на кривата. Освен разбира се ако не го играем в бяло/зелен дек със повечко scavenge - там картата би трябвало да бъде доста солидна.


[ci]Keening Apparition[/ci]

Keening Apparition

Constructed - 4
Ако случайно някой иска да играе отново с [c]Ronom Unicorn[/c] в дека (или по-скоро сайдборда) - вече може :) Надали бих сложил това вместо [c]Sundering Growth[/c], но кой знае.

Limited - 5
Гледайте на него като на 2/2 ванила с умение, което ще бъде релевантно основно срещу бяло-сини декове с повечко енчантмънти. Срещу всичко друго рядко ще бъде повече от [c]Grisly Bear[/c]. Oще един комън да си оправим мана кривата (това ще му е и основната функция).


[ci]Knightly Valor[/ci]

Knightly Valor

Constructed - 0
Limited - 4
Има хляб в картата, особено срещу декове без много ремувъл. Срещу другите по-скоро трябва да си седи в сайдборда.


[ci]Martial Law[/ci]

Martial Law

Constructed - 6
Картата изглежда доста добре, особено за декове с масов ремувъл, защото е перфектна за хода след [c]Supreme Verdict[/c]. Най-хубавото е, че за разлика от конвенционалния point removal заключва задължително съществото което ни пречи най-много и само до момента в който не се появи по-добро.

Limited - 8
Както казах и по-горе, задължително заключва най-доброто същество на опонента. Единственият минус е, че не прави нищо в хода в който влиза в игра.


[ci]Palisade Giant[/ci]

Palisade Giant

Constructed - 4
Без летене и shroud, 2/7 стена не е най-вълнуващото нещо на света.

Limited - 7
Не е чак толкова трудно да бъде убит, но все пак е карта с която всеки трябва да се съобразява. Щеше да е доста по-хубав, ако поне летеше, но дори и така не виждам как някой би се отказал от това да го има в дека си.


[ci]Phantom General[/ci]

Phantom General

Constructed - 0
Limited - 4
В общи линии умението му е хубаво, но някак излишно. Ако толкова държите да имате 2/3 ванила в дека си, тоя е чуден за целта. А ако пък имате повечко токен генератори, сигурно от антем абилитито може и да няма особена нужда. Иначе като се наредят звездите сигурно е много як де, ама по-скоро ми прилича на win more.


[ci]Precinct Captain[/ci]

Precinct Captain

Constructed - 5
За две мана няма какво повече да искаме от едно същество. С first strike минава през повечето ранни същества като генерира поне малък кард адвантидж. Дали ще се намери дек за него е друг въпрос, но ако почне поредната мания по бели уини декове - този би бил чудесна добавка към тях, защото е хем човек, хем войник, та като бонус подпомага повечето трайбъл синергии.

Limited - 7
Този е от по-добрите две-дропове в изданието. Ако го сложим рано и отсреща няма някоя стена, спокойно може да сложим няколко бонус точки. А в късна игра, в комбинацията с нещо друго с first strike е способен да контролира добре атаките на опонента. Надали ще го пикна пред хубав ремувъл спел, но са малко другите карти които бих взел пред него.


[ci]Rest in Peace[/ci]

Rest in Peace

Constructed - 6
Това е [c]Leyline of the Void[/c] + [c]Tormod's Crypt[/c] в едно! Една от най-добрите карти издавани някога с подобен ефект, така че ако по някаква странна причина стратегиите използващи гробището станат силни в стандарт, тази карта в комбинация с някои други доста лесно ще оправи проблема.

Лимитед- 1
Не мога да си представя защо ще искам да го играя на лимитед. Дори и опонентът да има десетки същества със scavenge пак не е много оправдано сайдването и, камо ли играта и в мейн дека.


[ci]Rootborn Defenses[/ci]

Rootborn Defenses

Constructed - 2
Не е достатъчно добър трик, за да си заслужава да се играе извън сайдборда на дек с много токени. Там би била ОК срещу масов ремувъл. За друго приложение не се сещам честно казано.

Limited - 0-6 (според дека)
Според мен силата и е много зависима от бройката токен генератори в дека ни, както и от качеството им. Да си спасим съществата от ремувъл не е лошо, но истинската полза от нея идва когато популираме в добавка. Не бих я сложил в дек в който няма поне 7-8 начина да сложим токен на полето.


[ci]Security Blockade[/ci]

Security Blockade

Constructed - 0
Limited - 4
Нищо впечатляващо, рядко ще ни спести повече от 2-3 живот. За съжаление не спестява щети по създанията ни, иначе щеше да бъде наистина хубава карта. Гледайте на нея като 2/2 за три мана, което ни печели малко живот. Общо взето 22-23та карта за дека, не повече.


[ci]Selesnya Sentry[/ci]

Selesnya Sentry

Constructed - 0
Limited - 6
Доста приятна карта, с радост бих играл 3-4 от тях във всеки дек (особено бяло/зелен). Регенерацията е само бонус за късната игра, ако случайно имаме нужда от него.


[ci]Seller of Songbirds[/ci]

Seller of Songbirds

Constructed - 0
Limited - 4
Две за едно винаги е добре. Проблемът е, че в тази карта тялото като за чъмп-блокър, а единственото хубаво в нея е токен птичката, която прелита над стени и кентаври и работи с картите с Populate. Не че не бих си сложил две-три в дека си и иначе (ако се налага), но по-добре да запълним кривата с малко повече качество.

 
[ci]Soul Tithe[/ci]

Soul Tithe

Constructed - 0
Limited - 1
Карта капан! Картите които искате да убиете с нея със сигурност няма да умрат. Ремувъл спеловете са хубави, когато сами контролираме хода на събитията. С тази карта този момент липсва, защото опонентът сам решава кога няма нужда повече от енчантнатия перманент. В най-добрия случай ще му върже малко мана за определено време. Срещу по-слаби играчи може да е доста добра със сигурност, ако разчитате да объркат кога да си жертват перманента :) Аз не бих си правил подобни експерименти освен ако ситуацията не го налага.


[ci]Sphere of Safety[/ci]

Sphere of Safety

Constructed - 0
Доста фикснат [c]Ghostly Prison[/c] ...

Limited - ?
Доста зависи колко точно други хубави енчантмънти имате в дека си. Ако са поне 7-8, тогава със сигурност картата може да бъде доста приятна. В противен случай не си губете времето.


[ci]Sunspire Griffin[/ci]

Sunspire Griffin

Constructed - 0
Limited - 7
Един от по-добрите бели комъни. 2/3 флайър за три мана няма как да бъде лош в което и да е издание за лимитед. Това не е изключение.


[ci]Swift Justice[/ci]

Swift Justice

Constructed - 0
Limited - 6
Достра приятен комбат трик. Дори и без lifelink картата би била играема, а той самия е доста приятен бонус, особено когато се опитвате да рейснете опонента.


[ci]Trained Caracal[/ci]

Trained Caracal

Constructed - 0
Limited - 2
Друга карта капан. Lifelink e яко, но 1/1 съществата са прекалено незначителни тук и не се разменят с почти нищо, така че няма никаква причина да го играете.

Trostanis Judgment

Trostani’s Judgment

Constructed - 0
Limited - 7
На първо четене - това е най-добрият бял комън в изданието. Populate е само бонус, важното тук е че убива 99% от картите в изданието безусловно. Шест мана не е малко, за това не трябва да се прекалява с бройките.

Прави впечатление, че не прави изключение бялото да има от по-добрите карти, както за лимитед форматите, така и за стандарт. Angel of Serenity със сигурност е една от най-добрите карти в сета, а за лимитед няма смисъл да коментираме колко точно качество има тук.
Благодарим за вниманието, и очаквайте утре прегледа на сините карти.
Ще се радвам на коментари и забележки във форума : тук.
Иван


banner
Декември 2019
П В С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Събития

Няма предстоящи събития