RTR - Set Review - Azorius

Понеделник, 22 Октомври 2012 03:24 Автор: 
RTR - Set Review - Azorius

Дойде времето да се запознаем и с многоцветните карти в изданието :)

[ci]Archon of the Triumvirate[/ci]

Archon of the Triumvirate

Constructed: 0
Limited: 7

Може би е малко по-скъп отколкото трябва. Седем мана е доста, не прави почти нищо във входа в който влиза в игра и е само 4/5. От друга страна, ако почнем да атакуваме с него играта със сигурност приключва доста бързо.


[ci]Azorius Charm[/ci]

Azorius Charm

Constructed: 5
Limited: 7
Малко са мултифункционалните карти, които не са виждали игра в constructed форматите. Само за две мана, тук получаваме карта, на която и  трите мод-а са релевантни, както в лимитед, така и извън него:
- слагането на същество отгоре на библиотеката ни отървава от аури (като  [c]Knightly Valor[/c]) и променя математиката по време на битка.
- lifelink на всичките ни същества обръща рейсове
- кантрип умението ни помага да намерим решение на проблеми, с които не можем да се оправим иначе.

Общо взето, и трите опции не са прекалено силни, но комбинирането им заедно (с цел да се използват според ситуацията) прави картата доста добра.


[ci]Detention Sphere[/ci]

Detention Sphere

Constructed: 7
Oblivion Ring е една доста прилична карта, която вижда игра във всеки стандарт формат в който е била легална. Сферата е подобрена версия, която е особено силна в момента, поради наличието на силни токен генератори като [c]Entreat the Angels[/c] и карти с Undying.
Допълнителен бонус е, че не може да бъде махната от сферата на опонента - нещо което винаги е било единият от проблемите на Oblivion Ring.
От двуцветен енчантмънт за три мана няма какво повече да се очаква.

Limited: 8
За лимитед картата е просто добър ремувъл, който се справя с всичко безусловно. Една идея по-добра от [c]Arrest[/c], поради възможността да махнем няколко еднакви карти (кентавър и бърд токени основно) наведнъж. Първата от двете карти в изданието, решаващи кардинално проблема с изпуснатия [c]Pack Rat[/c].


[ci]Dramatic Rescue[/ci]

Dramatic Rescue

Constructed: 4
Баунс ефектите във формати с 60 карти рядко са виждали игра. [c]Vapor Snag[/c] е по-скоро изключение от правилото. Общо взето, единственото което дава шанс на подобни карти да видят игра е [c]Snapcaster Mage[/c].

Limited: 6
Винаги съм обичал триковете във всеки един формат. Подобни карти карат опонента да бъде нащрек само заради наличието им в изданието, защото една грешна атака и играта може да се превърне от "почти спечелена" в "загубена по брутален начин", само заради трикче като това. 
Oсвен връщането на същество в ръката, двете живот които печелим могат да са доста важни също, но дори и без тях, картата би била напълно играема. И със сигурност не е нормално да се взима на 10-12ти пик, както се нагледах напоследък.


[ci]Fall of the Gavel[/ci]

Fall of the Gavel

Constructed: 1
Някакси не мога да си представя, как тази карта би била играема където и да било. [c]Absorb[/c] би имал някакъв шанс, две мана за две живот повече ми се вижда доста прекалено.

Limited: 3
Ако толкова ви трябва каунтърспел, по-добре играйте [c]Cancel[/c]. Единствената причина да го играем това (и то в сайдборда) е ако много държим на петте живот.


[ci]Hussar Patrol[/ci]

Hussar Patrol

Constructed: 0
Limited: 5

Основно дефанзивна карта, която се оправя добре с кентаври. Рядко ще изненадаме опонента с нея, като направим засада на някоя заблудена мечка, но дори и да не се случва, 2/4 с флаш за четири мана е достатъчно добро за допълване на всеки бяло/син дек.


[ci]Isperia, Supreme Judge[/ci]

Isperia, Supreme Judge

Constructed: 4
Макар и доста по-добра от оригинала ([c]Isperia the Inscrutable[/c]), картата е доста невпечатляваща. Тегленето на карти ще се случва само ако опонентът пожелае, а 4/6 би било доста по-добре от 6/4.
 
Limited: 8
За лимитед нещата естествено стоят по съвсем различен начин - огромен флайър, който кара опонента да спре да атакува, и същевременно решава играта сам за 2-3 хода. Повече от това за шест мана не можем да искаме сякаш :)


[ci]Lyev Skyknight[/ci]

Lyev Skyknight

Constructed: 5
Макар и да не е [c]Geist of Saint Traft[/c], картата изглежда доста ОК. Справя се с нещо неприятно за ход, и атакува по въздуха за три на ход. Силно се съмнявам да не види игра, поне за малко. Ако не сега, то поне след ротацията на Innistrad.

Limited: 7
Горното важи и за лимитед, с тази разлика, че дори и без Detain би била напълно играема.


[ci]New Prahv Guildmage[/ci]

New Prahv Guildmage

Constructed: 3
Не мога да си представя, кога някой ще го иска в дека си, това все пак не е [c]Azorius Guildmage[/c]. При всички положения, това е карта която ни дава различни възможности за отиграване на разни ситуации, така че няма да се учудя ако види игра поне в блок.

Limited: 8
Отново мултифункционална карта, която освен всичко влиза и рано в игра. Добра както в защита, така и в атака и просто не мога да си представя дек, който не иска колкото се може повече от тези момчета.
Със сигурност е един от най-добрите ънкомъни в изданието.


[ci]Righteous Authority[/ci]

Righteous Authority

Constructed: 0
Limited: 7

Доста добра като за аура. На празна ръка не прави много, но ънтапнем ли, вече се е изплатила. Винаги съществува рискът, да си направим две за едно, но в противен случай очаквам игрите да не продължават прекалено дълго с това в игра.


[ci]Search Warrant[/ci]

Search Warrant

Constructed: 0
Limited: 1
Единствената причина, да играем тази карта е, ако ни е нужна информация за ръката на опонента. И все пак - по-добре не!


[ci]Skymark Roc[/ci]

Skymark Roc

Constructed: 3
Дори карти като [c]Emeria Angel[/c] понякога не са достатъчно добри за стандарт, а просто 3/3 с рядко релевантно умение пък съвсем. Все пак не изключвам възможността да види някаква игра по някаква причина (която още е неизвестна :) ).

Limited: 8
Още една бяло/синя ънкомън бомба. Голямо летящо тяло, с често релевантно умение и само за четири мана - картата е страхотна. Особено добра срещу Bird токени. Надявам се да не ми се налага често да избирам между него и [c]New Prahv Guildmage[/c] на първи бустер, защото пускането на подобни карти със сигурност може да обърка всеки драфт.


[ci]Sphinx's Revelation[/ci]

Sphinx's Revelation

Constructed: 6
[c]Blue Sun's Zenith[/c] видя не малко игра за времето в което беше легален. Макар със [c]Sphinx's Revalation[/c] да не можем да убием опонента, гейнването на живот доста често е по-релевантно, така че очаквам да го видим като основен тежък кард дроу спел във всеки бяло/син контрол в следващите две години.

Limited: 8
Колкото повече мана имаме - толкова по-добре. Перфектен топ дек и страхотен начин да се върнем в играта. Лайфгейна е още по-релевантен тук, защото ни позволява да наваксаме хода който пропускаме за да го изиграем.


[ci]Supreme Verdict[/ci]

Supreme Verdict

Constructed: 8
Да убивам всичко на борда винаги ми е било любима част от играта. Макар и да не е [c]Wrath of God[/c], картата поне винаги резолва. C [c]Lotleth Troll[/c] и подобните нему карти  ще трябва да се справяме по друг начин :)

Limited: 8
Масовият ремувъл на лимитед винаги е бил силен, особено когато опонентът не подозира за него. Но дори и когато знае за него (особено ако не е сигурен, дали ни е в ръката) винаги можем да го използваме за да спечелим предимство в даден момент. Опонентът може и да  забави играта, от страх да не му съберем всичко наведнъж. Абе хубаво е да ни е в дека, не вярвам да има нужда от прекалено обяснение. Със сигурност обаче е карта, която трябва да се обмисли внимателно в кой момент да бъде изиграна.


[ci]Azor's Elocutors[/ci]

Azor’s Elocutors

Constructed: 0
Limited: 6
Картата изглежда добра, но аз лично не съм особено впечатлен. В офанзивен план 3/5 не е нищо в страната на кентаврите, а в дефанзивен липсата на evasion рядко е прекалено вълнуваща. Филибустер каунтърите рядко ще са някакъв фактор, но пък това е допълнителен начин да спечлим играта, та не бих казал че бих отказал да имам такъв в дека си. Със сигурност бих предпочел обаче добър ремувъл спел пред него, особено рано в драфта.


[ci]Judge's Familiar[/ci]

Judge's Familiar

Constructed - 2
Макар и да e по-добър от [c]Cursecatcher[/c] на теория, на практика Cursecatcher видя игра само защото беше Merfolk във формат, в който това имаше значение.

Limited - 3
1/1 съществата с evasion за едно мана рядко са "game breaking". Общо взето този е карта пълнеж, която може да бъде 23та карта в дека, в ситуациите в които просто няма какво друго да сложим ...


[ci]Vassal Soul[/ci]

Vassal Soul

Constructed: 0
Limited: 6

2/2 за три мана с летене е напълно стандартна бяла или синя лимитед карта. Тази може да се играе както в бели, така и в сини декове, което я прави една идея по-добра, защото заема един слот по-малко и ни дава повече възможности да си допълним дека, независимо кой от двата цвята играем.


Както и очаквахме, Азориус картите в изданието са изключително добри. Kaто изключим [c]Search Warrant[/c] останалите карти са най-малкото играеми поне в лимитед. Големият избор и малкото пълнеж в гилдията, ни дава повече опции за избор, и по-голяма сигурност, че драфтът няма да се обърка, дори в последствие някой да реши да ни пипа в цветовете.
За форматите с 60 и повече карти гилдията добавя няколко изключително маркови карти, та и от това няма как да сме недоволни. Аз лично съм доста доволен, надявам се и вие :)

Благодаря за вниманието!
Коментарите във форума - тук!

Иванbanner
Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Събития

Няма предстоящи събития