“Heavy Duty” Beatdowns

Четвъртък, 22 Ноември 2012 00:28 Автор: 
“Heavy Duty” Beatdowns

“Heavy Duty” Beatdowns

Привет на всички!

Ще започна от по-далече този репорт, защото така ми се струва най-удачно. След излизането на Return to Ravnica, първо споделих с Ники*, че би било добре да  си сглобим бяло-зелен мидрейндж дек, тъй като не смятах, че Есперът ми ще пребъде в мета, бъкаща от зомбита и подобните им. Първоначално мейндек играехме [c]Centaur Healer[/c] + [c]Knight of Glory[/c] и установихме, че декът има много стабилен мач срещу Джунд (другият дек, който Ники си беше сглобил). Билдът премина през редица итерации, но аз държах на няколко основни карти:
4 [c]Thragtusk[/c]
3 [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]
4 [c]Gavony Township[/c]
4 [c]Arbor Elf[/c]
4 [c]Avacyn's Piligrim[/c]
2 [c]Cloudshift[/c]
xx [c]Armada Wurm[/c]

След известно тестване с дека, стигнахме до извода, че не се играят толкова много зомбита и сменихме кентаврите с [c]Loxodon Smiter[/c] + [c]Borderland Ranger[/c]-и, като последните отпаднаха, защото в крайна сметка се оказаха излишни.
Окончателният вариант на дека може да бъде видян тук.

За тези които са го пропуснали, ето го и тук:


   
2  [c]Cavern of Souls[/c]
6  [c]Forest[/c]
4  [c]Gavony Township[/c]
3  [c]Plains[/c]
4  [c]Sunpetal Grove[/c]
4  [c]Temple Garden[/c]

4  [c]Arbor Elf[/c]
2  [c]Armada Wurm[/c]
4  [c]Avacyn's Pilgrim[/c]
1  [c]Geist-Honored Monk[/c]
4  [c]Loxodon Smiter[/c]
4  [c]Restoration Angel[/c]
2  [c]Silverblade Paladin[/c]
2  [c]Sublime Archangel[/c]
3  [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]
4  [c]Thragtusk[/c]

2  [c]Cloudshift[/c]
2  [c]Oblivion Ring[/c]
3  [c]Selesnya Charm[/c]


Sideboard
3  [c]Centaur Healer[/c]
1  [c]Divine Deflection[/c]
2  [c]Garruk, Primal Hunter[/c]
1  [c]Oblivion Ring[/c]
3  [c]Rest in Peace[/c]
2  [c]Sigarda, Host of Herons[/c]
2  [c]Slayer of the Wicked[/c]
1  [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]


Сега за самия турнир. Бях хем разочарован, хем щастлив от присъствието на българите в Бохум. Не знаех почти до последно, че Калин**, Шуши*** и Димитри**** ще идват и това беше страхотно, но се надявах да дойдат още някои. Та капарирах аз едно общежитие, стаичка за трима до централната гара.  Дойдох с един английски ентусиаст – Пол, който се отказа навреме от амбициите си да играе нещо със синьо в него за сметка на агро с Rancor-и. Пристигнахме с леко закъснение – някъде около един през нощта. Докато се оправим стана два, поцъкахме малко с Годфадъра***** Modern, после му казах да си тури няколко [c]Azorius Charm[/c] в дека, щото според мен картата е задължителна за всички UWR–та. Поговорихме си и за моя сайдборд и колко страхотни са според мен [c]Slayer of the Wicked[/c] в момента. Легнахме си в три и в седем часа станахме. Не бяхме разбрали, че има предвидена закуска в общежитието и гладни   се отправихме към мястото на провеждане на турнира. Там се регистрирахме и се видяхме с Шуши, Димитри и Калин. Бях адски щастлив да ги видя, но очаквах и Бай Мишо*******, за когото разбрах, че е бил възпрепятстван в крайна сметка да дойде. Тъй като с Годфадъра и Пол имахме бай в първи кръг, погледахме малко Шуши и отидохме да си потърсим храна. Естествено всичко по това време беше затворено в чудната Германия, освен някакъв турски минимаркет тип, продаващ основно кафе и цигари. Взехме по една бутилка минерална вода и  шоколадец и се върнахме. Излязоха пеърингите за втори кръг, пожелахме си успех и почнахме.

1 Кръг – Томас, Дания, Jund.
Губя зарчето, започвам втори. 0 мълигани за целия мач.
Първата той резолвна той [c]Olivia Voldaren[/c] на трети ход, не си изтеглих Oblivion Ring-а и си взех. Ключовият беше, че на същия ход той изтегли [c]Bonfire of the Damned[/c] и бързо си го прибра в ръката, но както се казва – the jig is up – вероятно не играе [c]Mizzium Mortars[/c]. Това е мачът, който съм тествал най–много и съвсем спокойно мога да кажа, че е поне 60% в моя полза. С Jund загубих Game Day-финала срещу Ники със Selesnya, което беше съвсем очаквано за нас и дори тогава мачът се разви по подобен начин. Още в края на първата игра сайдборд-планът вече ми е в главата. Бързо сайднах 2 x [c]Garruk, Primal Hunter[/c], 1 x [c]Oblivion Ring[/c], 2 x [c]Sigarda, Host of Herons[/c], 2 x [c]Slayer of the Wicked[/c] (убивам ти хънтмастъра, оливията и се разменям с тъскa). Не помня как точно го убих, но мисля че си взе от [c]Thragtusk[/c] (завърших на 22 живот). Третата не ми взе лайф въпреки че по едно време беше на 31 след изиграни трагтъск,  хънтмастър и трагтъск. Май тогава му показах фокуса Cloudshift по Armada Wum, след като го е посочил с второто умение на [c]Vraska the Unseen[/c]. Стиснахме си ръцете, казах му че този мач принципно е мой, основно заради Armada Wurm, той каза че нямал отговори, най-вече нямал достатъчно мана за хардкаст на [c]Bonfire of the Damned[/c] за 5. Иначе не е като да не си изтегли добитъците в правилния ред де, но както и да е.
2-1
2-0

Втори Кръг – Ласе, Норвегия, Bant Enchantment Aggro
Печеля зарчето започвам първи. Той прави мълиган,  след което започва с Forest, [c]Avacyn’s Pilgrim[/c], последван от [c]Spectral Flight[/c]. После му закичи и втори [c]Spectral Flight[/c], което удобно го направи валиден таргет на моя [c]Selesnya Charm[/c]. Пичът умря няколко хода по-късно, защото имал само енчантмънти в ръката.
Сайднах само 1 [c]Oblivion Ring[/c] и 1 [c]Divine Deflection[/c]. Втората той отново мълиганна, после ме накаца с [c]Fencing Ace[/c] и [c]Geist of Saint Traft[/c], но след Oblivion Ring по дабълстрайкъра, гайстът не ме атакува няколко хода, заради моята [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]. Поизтегли някакви същества, като никое от тях не беше отговор на моя [c]Sublime Archangel[/c] и логичното се случи - ангелът го прегази.
2-0
3-0

Трети Кръг – Денис, Германия, UWr
Печеля зарчето, започвам първи. Четири мълигана за целия мач – аз един и той три, всички във втората игра.
Започнах силно срещу него с манодавка и [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c], след което [c]Cavern of Souls[/c] и [c]Thragtusk[/c]. След като той изигра [c]Detention Sphere[/c] по [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c] и си остави ънтапнати [c]Steam Vents[/c] и [c]Hallowed Fountain[/c], предположих, че моя [c]Thragtusk[/c] няма да го бъде и познах -  [c]Searing Spear[/c] по прасенцето. Той ънтапна, изигра [c]Supreme Verdict[/c] и ми събра трите същества. Аз му отговорих с [c]Geist-Honored Monk[/c] и манодавка, с активен [c]Gavony Township[/c] в игра и [c]Cloudshift[/c] в ръка. Той опита някаква врътка да ми убие монка на стака на спиритите с Izzet Charm и ме гледаше като ограбен евреин, като му показах клаудшифта. Следващия ход не топдекна втория си вердикт и си взе въпреки ангела, който флашна. Факт e, че направи мълиган до 4 on-the-play и се би до края.

2-0
4-0

Четвърти кръг – Мануел, Германия  Bant Enchantment Aggro
Губя зара, започвам втори. Два мълигана за мач - аз в първата игра и той - в третата.
Той започна с [c]Avacyn’s Pilgrim[/c] на първи ход и [c]Geist of Saint Traft[/c] на втори. Окичи си гайста като коледна елхичка и ме преби, въпреки моите [c]Loxodon Smiter[/c] и [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]. Демидж не му направих. Сайдборднах същите карти както преди. За втората игра бележника ми съм си записал, че жизнените му точки се променят от 20 на 10 и после на 0. Убих го със [c]Sublime Archangel[/c] и [c]Selesnya Charm[/c]. Третата му изиграх два [c]Thragtusk[/c], [c]Oblivion Ring[/c] и [c]Divine Deflection[/c] и той наистина се видя в чудо. Ръката му отново, както на предишния пич с такъв дек, беше някакви помръшляци и само един [c]Rancor[/c], който закачи на [c]Invisible Stalker[/c] да ме удря за по 3, но това беше всичко. Не знам как този дек бие рандъм вердикти/терминуси, но вероятно пичът си знае...   
2-1
5-0


Пети кръг – Камил, Полша (осмия в турнира) с BR Aggro
Губя зара, започвам втори. Три мълигана в мача - два негови първата и по един за двамата втората игра.
Той започна доста агресивно с [c]Rakdos Cackler[/c] в 2 [c]Gravecrawler[/c]-а и [c]Bloodthrone Vampire[/c]. Аз обаче имах [c]Avacyn’s Pilgrim[/c] на първи ход и [c]Loxodon Smiter[/c] на втори и спрях пъровначалния му устрем. Изиграх [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c]и се поуспокоих. Той опита да прави мушингии с топдекнат [c]Mark of Mutiny[/c], но аз още от началната ръка имах [c]Cloudshift[/c] и не му се получи. Накрая топдекна и [c]Hellrider[/c], но това не беше достатъчно и се предаде два хода по-късно.
Сайдборднах 3 [c]Centaur Healer[/c], 1 [c]Divine Deflection[/c], 2 [c]Slayer of the Wicked[/c]. Втората игра не паднах под 13 живот. Той беше на 24 по едно време, благодарение на [c]Blood Artist[/c] и разни врътки с [c]Geralf’s Messenger[/c]. За негова беда [c]Restoration Angel[/c]-ите дойдоха за него и му събраха де що има. [c]Thragtusk[/c] не изиграх тая игра, но доволно два пъти клаудшифтнах Centaur Healer. След това той малко ми се разсърди и каза, че бил супер нещастен в пеърингите и как това му бил най-кошмарния мач. Сухо лек, но направи 8-1 и след това 5-2 и си влезе както трябва в Топ-8. Принципно беше пич и не беше неприятен, та си поговорихме още мъничко след което отидох да си взема някакъв сандвич за евро и петдесет,  голям, колкото капачка на лютеница, демек две хапки...
2-0
6-0

Шести кръг – Сирил (Cyryl), Полша с UWr
Губя зара. Четири мълигана в мача - по един мой всяка игра и един негов в последната.
Първата започна чудесно за него и въпреки талията, си взех от два навременни топдека и в крайна сметка ме уби с [c]Geist of Saint Traft[/c]. Изиграх му [c]Loxodon Smiter[/c] (който три пъти отнесе [c]Azorius Charm[/c]) и после някакви манодавки. [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c] пък изобщо не доживя да блокира. Накрая ми изигра и [c]Thundermaw Hellkite[/c] и реши да атакува само с него, като така се подложи на евентуалния ми [c]Selesnya Charm[/c], но уви, нямах го в ръка и не можах да го накажа. Сайдборднах каквото си слагам нормално срещу UWr – 2 [c]Sigarda, Host of Herons[/c], 1 [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c], 1 [c]Divine Deflection[/c]. Изиграх само един [c]Thragtusk[/c], докато той въртеше няколко [c]Snapkaster Mage[/c], [c]Restoration Angel[/c] и разни други глупости. Реши да ме рейсва и го наказах със [c]Sublime Archange[/c] през [c]Cavern of Souls[/c]. Показа ми три каунтърспела и [c]Terminus[/c], който не искал да каства (?!?).
Третата имах прилична ръка, а той реши да запази one-lander. Почвам с [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c] на втори ход, после манодавка. Той си пропусна ленд дропа, но след това топдекна [c]Clifftop Retreat[/c] да прави компания на [c]Hallowed Fountain[/c]. Aз изиграх и [c]Loxodon Smiter[/c], мислейки си, че след един ход е свършен (оставих го на 6). Той изигра [c]Terminus[/c], изтегли пет земи подред,  [c]Dissipate[/c]-на ми [c]Sigarda, Host of Herons[/c], след това изигра [c]Supreme Verdict[/c] по [c]Geist-Honored Monk[/c] (защото го убиваше) и топдекна още един Terminus след 2 хода, след като свалих [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c] и манодавка, с идеята, че след два хода ще го убия с [c]Gavony Township[/c]. И изведнъж стартовата ръка с една земя спечели играта... Каза ми че бил запазил ръка без същества, с една земя, каунтърспели и [c]Runechanter’s Pike[/c]. Бях ПОТРЕСЕН. Казах си „е те тва е меджик” и му стиснах ръката. А той стигна и до втория ден с подобен кийп...
1-2
6-1


Седми кръг-  Maric, Германия, UWR Delver
Печеля зарчето, почвам първи. Четири мълигана за мача - един мой първата и три негови втората игра.
Започнах доста добре, като се има предвид, че той ми флипна [c]Delver of Secrets[/c] на втори ход с [c]Bonfire of the Damned[/c] (беше доста важно, че ми го показа точно тогава) и след това изигра и [c]Runechanter's Pike[/c]. Пробвах [c]Oblivion Ring[/c] по пиката, но той ми го [c]Negate[/c]-на. ОК, блъснах го с манодавката. Така след няколко хода резолвнах [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c], той пък свали [c]Geist of Saint Traft[/c], като продължаваше да ме удря с делвъра. След гайста изиграх [c]Cavern of Souls[/c] за beast, стискайки [c]Restoration Angel[/c] и [c]Thragtusk[/c] в ръка. Той сложи пиката на делвъра и атакува и с двете си същества. Тук вече ми беше ясно че няма мана за [c]Dissipate[/c] и [c]Syncopate[/c] и му пресрещнах гайста с ангела. Взех си немалко демидж от токена му и пиката, но след това нещата се пооправиха с нашето вярно зелено прасе. Атакува ме с делвъра, за всеки случай блокирах с ангела и пробвах Selesnya Charm. Успях! Той изигра [c]Geist of Saint Traft[/c] и го екипира (явно имаше [c]Dissipate[/c] или [c]Detention Sphere[/c], но Талия много му бъркаше  сметките). Сложих [c]Armada Wurm[/c] и се оказа, че той нито може ме убие с тоя [c]Geist of Seint Traft[/c], нито може и да блокира толкова добре. След една атaка и [c]Snapcaster Mage[/c] за [c]Azorius Charm[/c] (lifelink mode) му [c]Cloudshift[/c]-нах това , което блокира с гайста и +2 от снапкастъра не му се видях много впечатляващи. Помрънка малко какъв бил тоя Cloudshift, аз му казах че си е мой tech и че ми върши работа. Tой помрънка  още малко и млъкна. Сайдборднах по същия начин, както в предишния мач срещу такъв дек. Важен в играта беше навременно изтегления Divine Deflection, че като ми показа [c]Bonfire of the Damned[/c] на делвъра се попритесних. Пичът беше сайднал дефакто в UWR Control и си взе три мълигана. След мача ми каза, че с първите си ръце не можел да кастне нищо. В крайна сметка запази две земи и [c]Augur of Bolas[/c], който пък му изтегли [c]Azorius Charm[/c]. След това поизтегли още 2-3 земи, но аз имах прилична ръка с [c]Loxodon Smiter[/c] на трети ход (блокиран от аугура), на четвърти ход свалих [c]Cavern of Souls[/c] за ангел и го плясках известно време само с носорога. Той изтегли четвърта земя и изигра [c]Supreme Verdict[/c], а аз в края на хода му флашнах [c]Restoration Angel[/c] и почнах да го бия с него. Топдекна [c]Bonfire of the Damned[/c] за 4, но беше останал само с две карти, а аз имах 5 или 6. Изиграх [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c] и след като резолвна му показах [c]Sublime Archangel[/c]. Той не топдекна бонфайър и сгъна.
2-0
7-1

Девети кръг -Филип, Германия със Selesnya Aggro
Печеля зарчето почвам първи. Четири мълигана за целия мач, уви, само мои  - три първата игра и един втората
Запазих не много вълнуващи четири карти, но имаше две земи, [c]Avacyn’s Pilgrim[/c] и [c]Oblivion Ring[/c]. Той ме налази и си взех от [c]Sublime Archangel[/c] и [c]Silverblade Paladin[/c] . Втората беше подобна с мълиган и кийп на невпечатляваща ръка. Имах някакви същества по земя да го блъскат, но не изтеглих нито [c]Divine Deflection[/c], нито [c]Selesnya Charm[/c], нито [c]Oblivion Ring[/c] – нищо. Ами взех си. Пичът даже изигра [c]Selesnya Charm[/c] по собствения си [c]Sublime Archangel[/c], след което ми показа ръката си с [c]Restoration Angel[/c] и [c]Centaur Healer[/c]. Любимец.
0-2
7-2

Равносметката от първия ден е, че имах късмет с пеърингите и не играх срещу Bant Midrange или срещу ужасията на Цифка, като същевременно допуснах само една наистина сериозна грешка (срещу Томас). Той нещо ме заприказва супер сладко какво съм учел, къде съм живял, как му харесвало на морето и искал да отиде и т.н. и докато си говорехме и го атакувам, ми викна съдия, че не съм бил обявил soulbond-тригъра на [c]Silverblade Paladin[/c], въпреки, че сложих съществата едно върху друго и ги посочих. След игрите не ми стисна и ръката и дума не обели. Нещо си загуби граматиката... Иначе се нагледах около мен на случки: човекът е на 5, каства [c]Jace, Architect of Thought[/c], използва +1 умението му и умира следващия ход след атака с [c]Gravecrawler[/c] и [c]Geralf’s Messenger[/c] ; Sublime Archangel, ползван като 4/3 French vanilla; изигравам [c]Terminus[/c] и искам да подредя противниковите същества отдолу на библиотеката на опонента (този явно искаше да печели време като прави разправии).

Вечерта излязохме всички и ходихме да ядем някакви много маркови дюнери, дето Шуши ги беше преслушал и каза че са по-яки от тия на Балбек. Факт че бяха вкусни и огромни и хапнахме доста солидно, ама ако бяхме изстискали двата дюнера, сигурно можехме да изкараме с някакваа Bio Astra или Beetle от центъра до Панчарево. Разходихме се, след това гледaхме в хостела декове от отразяването на първия ден от турнира, смяхме се на пияните меджик нърдове около нас (имаше поне две групички в нашия хостел) и към 2:00 си легнахме.

Денят на истината. Станах в 7 и тъй като вече бях открехнат за закуската, похапнах стабилно и даже като един истински бай Ганьо прибрах и два банана в раницата. Тръгнах самичък по тъмен Бохум към залата. Там ни информираха, че ще започнем в 9:00 и закъснелите ще получат загуби в първите си игри. Всъщност сградата отвори врати в 8:55, а пеърингите бяха половин час след това. Оправдаха се с някакви проблеми с охранителната фирма...

Десети кръг- Flores, Полша, Jund.
Загубих зарчето и започнах втори. Пет мълигана за мача, от които първатa игра два негови и един мой и по един за двама ни в третата.
Първата игра ме би с 3 [c]Huntmaster of the Fells[/c] и топдекнат [c]Bonfire of the Damned[/c]. Ей такива 10 карти от общо 12 в първите 7 хода и аз не бих отказал... Втората го бих за норматив. Познатите вече промени в жизнените точки на мой опонент - 20/10/0 . Аз завърших на 9, след като опита да ме убие с [c]Kessig Wolf Run[/c]. Третата му врътнах комбото [c]Slayer of the Wicked[/c] с [c]Restoration Angel[/c] и [c]Cloudshift[/c] и ненормалният му дроу от два [c]Huntmaster of the Fells[/c] и [c]Olivia Voldaren[/c] не му свърши работа. Така и не си флипна хънтмастърите (ех, тоз палав [c]Cloudshift[/c]).
2-1
8-2

Единайсети кръг – Kamil, Полша, UWr (не тоя от Топ-8, въпреки, че аз повиках предишния и го питах това той ли е, и как е възможно, и какво се опитват да направят, и изобщо какво става тук?!?. Посмяхме се малко и седнах с друг Камил)
Губя зарчето, почвам втори. Шест мълигана за мача – два мои първата игра, по един - втората и два негови – третата.
Не помня какво е станало в началото, но той ме уби със [c]Snapcaster Mage[/c] и [c]Geist of Saint Traft[/c], като междувременно ми преби две манодавки с [c]Pillar of Flame[/c], [c]Snapcaster Mage[/c] за [c]Pillar of Flame[/c], после Талия с [c]Izzet Charm[/c] и за капак на всичко изигра и [c]Azorius Charm[/c] по носорога ми.
Втората резолвнах два [c]Thragtusk[/c] през [c]Cavern of Souls[/c], a той изигра [c]Supreme Verdict[/c] след всеки от тях. Почна да си взема от 3/3 зверове, припомпвани лекичко от [c]Gavony Township[/c] и се принуди да използва два [c]Azorius Charm[/c]-а за тях. В крайна сметка [c]Geist-Honored Monk[/c] го довърши, тъй като неговият [c]Moorland Haunt[/c] плодеше 1/1 spirits, докато моите накрая бяха 4/4. Третата успях да го провокирам да използва каунтърспелите си по две [c]Thalia, Guardian of Thraben[/c], усещайки че няма бърн (не искаше да убива [c]Avacyn’s Pilgrim[/c] първите три хода, но не щеш ли на четвърти ход изтегли карта и изигра [c]Pillar of Flame[/c] по него...).  Вярно, че беше с мълиган, но това не му пречеше сериозно на играта. Смело изиграх [c]Sigarda, Host of Herons[/c] и тя го преби в крайна сметка. Tой доста ми се нацупи, щото не я бил очаквал и не си бил изтеглил вердикта, и ме биел с [c]Tamiyo, the Moon Sage[/c], и изобщо... Кимах му съчувствено и не му показах втората Сигарда в ръка.
2-1
9-2

Дванайсети кръг – Sebastian, Германия, MonoRed.
Загубих зарчето и почнах втори. Нямаше мълигани.
Просто не виждам смисъл да разказвам в подробности за този мач, само ще кажа, че не съм падал под 10 живот и двете игри ни отнеха 12 минути.
След мача ми разказа как е нямал байове и направил 8-1 след загуба в първи кръг. Втората му загуба била в девети кръг, след като му изиграли [c]Thragtusk[/c]. Аз му казвам, че това е нормално и го питам какво друго са му изиграли, че да падне. Отговорът беше „ами нищо, това беше първият и единствен изигран [c]Thragtusk[/c] срещу мен”... Реших, че не е спортсменско да продължавам в тази насока, стиснах му ръката и му пожелах аз да съм последният резолвнал прасето срещу него.
2-0
10-2

Четиринайсти – Max, Германия, Jund със син сплаш за [c]Izzet Staticaster[/c] (коментираното комбо с [c]Nightshade Peddler[/c]).
Тоя беше 10-0 в събота и явно имаше защо. Спечелих зарчето и почнах пръв. Нямаше мълигани.
Първата ми изигра [c]Nightshade Peddler[/c] след [c]Steam Vents[/c] на първи ход и [c]Overgrown Tomb[/c] на втори. На трети свали [c]Izzet Staticaster[/c]. Втората го убих със [c]Sublime Archangel[/c] на трети ход и втори архангел на четвърти. Всъщност в дека си той има по-малко римувъл от нормален Jund, пък и малко трудно блокира летящи същества. Сайдборднах AntiJund-пакета - Oblivion Ring, Divine Deflection, Garruk, Primal Hunter и Sigarda, Host of Herons.Третата звездите слязоха от небето и го целунаха. Аз запазих ръка със Sigarda, Host of Herons и други също толкова интерактивни карти, но ако логиката ми беше, че агресивната ръка с пилигримите on-the-draw просто няма шанс - той сваля [c]Nightshade Peddler[/c] на втори ход, [c]Izzet Staticaster[/c] - на трети и съм до там. Смятам, че не грешах в този случай, обаче той реши да изиграе на втори ход [c]Farseek[/c], на трети - [c]Huntmaster of the Fells[/c], на четвърти - [c]Nightshade Peddler[/c] и [c]Izzet Staticaster[/c] и на пети - [c]Olivia Voldaren[/c]. На шести ход атакува с Оливия и аз вече трябваше да я блокирам, за да си не взема веднага. Той й използва умението по хънтмастъра, вълка и статикастъра и уби Сигарда. На следващия ход сгънах. Отговори на комбото му аз почти нямам, та му стиснах ръката и признах, че не мога да бия подобен старт. Той ми каза че и той не е очаквал да ги изтегли точно толкова поръчкови, но това си е Magic. Имах чувството, че пичът играе неща като Cyclonic Rift и Niv-Mizzet, Dracogenius в сайдборда, защото видях доста земи, даващи синя мана. Освен това драконът с [c]Nightshade Peddler[/c] е доста секси. А Cyclonic Rift ако резолвне в миръра, вероятно пляскаме с ръце и завъртаме всичко на 90 градуса, подаваме листчето за попълване на резултата от мача и се чувстваме добре...
1-2   
11-3


Петнайсти  кръг – Бенджамин, Германия, BR Aggro (зомбита)
Печеля зара и почвам пръв. В този мач всеки от нас направи по един мълиган и трите игри.
Първата го бих без да съм гейнвал никакъв живот. Той беше запазил ръка, която трудно се оправяше с 2 [c]Loxodon Smiter[/c]. Сайдборднахме и почнахме втората. Сега аз пък имах спекулативна ръка, но я взех, заради [c]Thragtusk[/c] и [c]Restoration Angel[/c]. Имах и Талия с 3 земи. Вярно, че е рискована, ама все пак бях втори и имах не малко възможности. Изтеглих до четири земи и убих [c]Geralf's Messenger[/c] със [c]Slayer of the WIcked[/c], след като блокирах със [c]Centaur Healer[/c] (бел. ред. превод: изиграх всичко което нямах в началната ръка за да не умра :)). Викам си, "е са стабилизирах, вярно че има [c]Blood Artist[/c] и [c]Highborn Ghoul[/c] на масата, aма имам [c]Restoration Angel[/c] и това лесно се променя." Да, ама не.Изигра ми [c]Falkenrath Aristocrat[/c]. Атака. Викам си "е са я загазих, щот съм на 3". Опитах да флашна ангела и да му убия артиста. Той ми разреши! Остави ме да блокирам и си викам "бре, тоз престъпник как си не знае дека какво прави?!?. Аре, дек ФОРЕСТ и да приключваме тая!". Тц. Не пожела. Следващия ход той топдекна [c]Bump in the Night[/c]. Сухо. Третата беше толкова безинтересна за него, че просто нямам думи. [c]Cloudshift[/c]-нах [c]Slayer of the Wicked[/c] и на него му прилоша, защото за пръв път виждаше инстанта. След мача Годфадъра сподели, че ако съм бил взел втората игра, тоя пич не заслужава да играе Magic, или поне не на тоя етап от турнира. Съгласих се с него.
2-1
12-3


Шестнайсти кръг – Rojir, Холандия, Golgari зомбита.
Спечелих зара, почнах пръв. Имаше само един мълиган - втората игра от моя страна.
Той изигра по един [c]Deathrite Shaman[/c] първите два хода. Аз почнах с [c]Avacyn's Pilgrim[/c], Талия и [c]Silverblade Paladi[/c]n. Атаки с Tалия, той не пожела да си метне двата шамана та да ги разменим. Последваха две атаки, в които той блокира и двата пъти с два [c]Dread Mangler[/c]-а [c]Silverblade Paladin[/c]-а. Ами шанс, и двата пъти имах [c]Selesnya Charm[/c]. 9 по теб, 9 по теб. Той нещо се заяде с демиджа как съм го бил разпределял. Ами как - 9 по него. Той ми вика "first strike damage колко по мене?". Три пъти му обяснявах, че от паладина три от first strike заминават по зомбито и останалите са по него - общо 5 от паладина и 4 от Талия = -9. Така и не схванах каква му беше драмата . Вторият чарм го доуби. Сайднахме, побихме се малко, помня че рингнах [c]Lotleth Troll[/c]. Tой кротко ме пришиваше за по 2-3 на ход, аз пък изиграх [c]Centaur Healer[/c]. [c]Thragtusk[/c] не видях, но не ми и беше нужен. Май го изненадах с [c]Divine Deflection[/c] или успях да направя врътка с кентавър и ангел. Както и да е, убих го бързо. Пичът беше доста неприятен и Годфадъра ми каза, че той си е такъв по принцип.
2-0
13-3


Ами това беше. Страхотен уикенд. Радвам се на всички, които дойдоха, радвам се че Шушката и Калин се пуснаха на двуглав гигант и нашиха нубараците. Предлагам те да ви разправят, как хора с [c]Pack Rat[/c] ПАДАТ ЗЛОКОБНО и как не си знаят какво им правят картите. Тъжно беше, че на Шуши и Годфадъра дековете решиха да кооперират чак след третата загуба. Надявах се Калин да направи повече, защото, въпреки че аз бих играл малко по-различен билд, декът му определно има своите силни страни. За Димитри нямам какво да кажа, защото Bant не ми харесва като цяло (въпреки че падам от него). Пол трябваше да играе, а не да дропва след 3-3. Радвам се, че видях тъжната физиономия на Самуеле Естрати с могъщите 12 точки, след като му гледах мазната усмивка, като седна да играе в четвърти кръг.  Радвам се, че Юза спечели, въпреки мнението ми за [c]Somberwald Sage[/c]. Най-вече се радвам, че успях да стигна до втория ден и да играя на максимум на наистина сериозен турнир. Опонентите ми отново може да са имали лош късмет, да са мълиганвали, аз да съм им бил единственият лош мач, да съм си теглел в правилните моменти правилните отговори - може, всичко това може да е било така. Аз знам, че направих това, което можех и съм доволен от това.

Звездите на дека:
[c]Armada Wurm[/c]. Джундовете може и да не съм споменал колко ги боля.
[c]Cloudshift[/c]. Тая карта беше моят Intervene, с допълнителните бонуси на всички ETB тригъри.
[c]Selesnya Charm[/c]. Сайдаутвах я доста често (зомбита в различни комбинации, флашове, UWR, контроли), но пък ми спечели и доста игри.
[c]Gavony Township[/c]. Искам 4 от нея в дека. Поиграхме с малко с Годфадъра след турнира (Бел.ред.: Играл си Magic след 16 кръга за два дни?!?) и го убих след няколко [c]Supreme Verdict[/c] с [c]Arbor Elf[/c]. 6/6 [c]Arbor Elf[/c]. Бих се съгласил с това, че играя много земи, даващи безцветна мана, но greed is good :) Освен това всяка игра срещу контролите, можех да си седя с пет карти в ръка, Талия и мана дорк на масата и да ги троля.

Най-голямата звезда във формата според мен е Талия. Карта-чудо. Сайдвах толкова често четвърта, че просто не е истина. Талия е хем ужасна за агро дековете,  хем бърка в здравето на UW Flash/UWR/Bant/Reanimator. Че даже и срещу ОНЯ дек с енчантмънтите, тя е 2/1 Rule of Law с first strike. Ако играем агро с бяло в и не играем Талия някъде бъркаме. Just my 2c.

Надявам се да не съм пропуснал важни детайли от мачовете, но с толкова малко сън (12 часа от петък до понеделник) някои моменти ми се губят...

Бонус секция с историята на деня: Камил, с червено-черното агро, който падна от мен в пети кръг, играе последен кръг - win and in. Аз отивам с него да гледаме класирането и да смятаме кой как и дали да предлага равен. Препоръчах му да играе, пък и Годфадъра каза, че равният е безсмислен за четвъртия в класирането. Опонентът му отказа ремито и в крайна сметка Камил падна след типично слаби ръце на червено-черното, нещо от сорта на четири земи и Mark of Mutiny едната игра и ръка без същества другата. Както и да е, взе си, но и двамата влязоха в топ8 и играха на ¼ финала. Съдбата си каза своето и Камил би. Простотията беше, че неприятникът Enrico van Eijsden се опита да му изкара game loss, защото видиш ли, след Farseek, докато Камил размесвал тестето му, му бил огънал протектор, маркирал му дека и изобщо му правел номера. Безкрайно, безкрайно неприятен тип. Точно това, според мен НЕ бива да е Магиц – rules twisting и опити да бием без да играем. И това срещу човек, който де факто не е направил нищо дори частично подозрително...

Ами това е всичко. Надявам са да ви е било интересно да четете за мачовете ми на Гран При Бохум. Надявам се следващия път някой от нас да постигне по-добро класиране и в крайна сметка най-сетне да излезем сериозно на европейската Magic-сцена.

(Бел. ред.: Предполага се, че сайтът за Magic в България има аудитория, за която не е задължително да познава всички приятели на автора. Наред с това е хубаво да видиш за себе си няколко думи в Интернета. Затова и внасям уточнение, кои са личностите, споменати в репорта:

* Ники, известен с ника Николай II във форума на bgmagic.net и с това, че двамата със Светльо сеят светлината на познанието сред манчестърския плебс.

** Калин, възпитаник на Немската гимназия, чувства се като бира в халба в Германия, пратен в Бохум да шие шваби с един от нашите Thragtusk-ове. Не се е върнал оттам, дано поне е пратил тъска...

*** Шуши, по-малко известен като Боби и съвсем неизвестен като Борислав Маляков. В Солун се чудеше, как така всички го познавали и непрекъснато говорели за него (Малака, малака!). Както се рабира от репорта е ликвидирал запасите от пържено пилешко в Бохум, но все пак е оставил дюнери за компатриотите си. Те знаят, че могат да разчитат на него!

**** Димитри (Катц), говори перфектно немски и доста по-слабо български. Обаче на международни събития представя нашата татковина достойно. Нашата, защото (съдейки по фамилията), май не е точно неговата ;)

***** Годфадъра (Кристиян Иванов) е наш апостол в ниската земя. Известен е с това, че има безброй миниъни в България, не ги контролира достатъчно добре и някои от тях (Епруветката, например) са се прилепили към други мастъри. Готфадъре, прибирай се, че съвсем западна дисциплината!

****** Бай Мишо. Най-митичната фигура от всички. Наистина има спор, дали е реален.  Не се чувствам достоен да го говоря за него, надявам се КК-Каменистия да му отдели подобаващо внимание в някоя от следващите си енциклопедични статии.
)

banner
Август 2019
П В С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Събития

Няма предстоящи събития